Обратно в списъка
Шест кратки съвета за наемане на квартира

Шест кратки съвета за наемане на квартира

   Имоти Премиер ООД  се занимава с покупко-продажба и отдаване под наем на недвижими имоти. От опит знаем, че когато хората си търсят имот под наем, понякога действат импулсивно и пропускат някои важни елементи за достигането на най-добрата сделка.

В тази статия ще Ви дадем няколко основни съвета, с които максимално ще се улесните, когато искате да си наемете апартамент.

  • Използвайте услугите на агенция

Не пестете от комисионната. Знаем, че това допълнително натоварва Вашия бюджет, но може да допуснете грешки, които ще Ви струват скъпо впоследствие и които са лесно предотвратими с помощта на опитен професионалист.

  • Избор на агенция за недвижими имоти

Безспорно това е най-важната крачка, след като сте решили да наемете имот.  Нашият съвет е да се обърнете към фирми, доказали се в бранша. Не се доверявайте на съмнителни агенции без офис, а още по-малко на брокери, които нямат фирма, но рекламират отлични имоти на изключително ниски цени.

  • Определете Вашият бюджет

Освен наема, вземете предвид и режийните разходи и факта, че повечето собственици искат депозит в размер на един месечен наем. Напълно възможно е да спестите много, наемайки апартамент с хубаво изложение, на среден етаж и добра изолация. В някои случаи кабелната телевизия и интернетът са включени в наема. Добрият брокер знае как да Ви спести пари.

  • Повече реални огледи, по-малко разглеждане на обяви в интернет

За съжаление се рекламират много недействителни оферти. Те се отличават с луксозно обзаведени жилища, в най-предпочитаните райони, на изключително ниска цена. Ако попаднете на такива обява, сравнете ги с други такива в същите райони и сходно обзавеждане.

Не винаги при разглеждането на снимки се добива реална представа за дадената квартира. Понякога снимките са недостатъчни, с лошо  качество  и доверявайки им се може да пропуснете по-добро предложение, което да Ви устройва напълно. Затова ходете на огледи. По този начин ще се запознаете със самия имот – с неговите плюсове и недостатъци. Никога не капарирайте квартира преди да сте я видели лично!

  • Имайте доверие на Вашия брокер

Изберете си брокер, който Ви допада или Ви е бил препоръчан и му се доверете напълно. Добрият професионалист няма да губи нито Вашето, нито своето време. Имайки предвид динамиката на пазара, той ще се опита да Ви намери жилище максимално бързо.

  • Харесате ли апартамент – действайте

Както вече споменахме, пазарът на наеми е изключително динамичен. Добрите предложения не се задържат дълго. Много често се налага да се направи някакъв малък компромис. Квартирата става дом, след като се докоснете до нея и развихрите своето въображение. Така че не чакайте безкрайно да се появи перфектният имот под наем, на перфектната цена, а следете основните Ви критерии да бъдат изпълнени.

4.7 (93.85%) 13 votes
Обратно в списъка