Обратно към публикации За купувачи

Доверен брокер за успешна имотна сделка – как да го открием?

14.10.2022 support
Доверен брокер за успешна имотна сделка – как да го открием? - ИМОТИ ПРЕМИЕР – Агенция за недвижими имоти

Сигурен начин да се справите бързо, лесно и успешно с всяка имотна сделка е да разполагате с доверен брокер. Такъв, който притежава необходимия опит, познава пазара и особеностите на имотните сделки и може да се превърне във ваш доверен партньор, който да ви съпътства от самото начало до успешното приключване на сделката.

Питате ли се вече как да го откриете? Довереният брокер си личи по няколко фактора и в тази статия предстои да разберете как да го разпознаете по-лесно.

За доверения брокер всяка сделка има лично отношение

Важно е да говорите на един език с вашия брокер. В началото е трудно да се прецени дали сте открили точния човек, но ако той подхожда винаги с търпение, разбиране и отворен подход към търсене на добри за вас решения е сигурен знак, че може би сте попаднали на добър брокер. Изграждането на доверена връзка между вас и брокера е от изключително значение за постигането на успешна сделка.

Добрият брокер е на „ти“ с имотния пазар

Довереният брокер проявява интерес към всяка сделка и развива високо чувство на отговорност и лично отношение. Освен да ви изслушва и да се съобразява с вашите изисквания, той ви дава и съвети и се стреми да открие точното решение, според вашите критерии. Довереният брокер ще бъде ваш партньор, защитаващ интересите ви и участващ активно в преговорите за покупка или продажба. Дори и в предизвикателни и напрегнати ситуации, професионалистът знае как да запази самообладание и да се справи спокойно и съобразително, без да създава излишни конфликти и стремейки се да запази интересите и на двете страни по сделката.

Умее да преценява реалистично ситуациите

Това е едно от най-добрите предимства на доверения брокер, тъй както е съвкупност от личности и професионални качества. Ще ви бъде необходим добър анализатор, който да е добре запознат с пазарната ситуация в точния момент и да се надгражда спрямо нея. Всичко това изисква човек, който е отдаден изцяло на работата си и прави всичко по силите си за да предостави на клиента най-доброто решение, съгласно индивидуалните критерии. За това и ако откриете брокер с подобни качества, но той не притежава все още необходимия опит, нашият съвет е да му дадете шанс. Това ще бъде вашия доверен партньор, който ще се постарае да намери най-доброто за вас и да не ви подведе с избора.

Добрият брокер е на „ти“ с имотния пазар

Довереният брокер трябва да притежава отлични компетенции и професионални умения, с които да ви бъде от полза в реализирането на всяка имотна сделка, без значение от нейния вид. За целта е необходимо да е запознат с всички особености на имотния пазар и да познава детайлно всеки един район в града и областта, с неговите предимства и недостатъци.

Такива професионалисти си личат още в самото начало. При първоначалния разговор с брокера ще си проличи дали притежава необходимата отдаденост и стремеж към постигане на желаното. Готовността му при първа среща, бързите рационални решения и отделянето на нужното внимание към вас като клиент говорят за човек с нужните познания в областта, който може да ви бъде полезен.

Добрият брокер е на „ти“ с имотния пазар

Важно е да се доверите на брокер, който не просто ви слуша и се стреми да задоволи всяка ваша нужда, но и такъв който ви съветва от опит кое е по-доброто решение за вас и на всяка цена се стреми да ви предпази от рискова сделка. Професионалистите в бранша са до болка запознати със спецификата и непрекъснато изменящата се среда на имотния пазар и могат да ви посъветват дали сега е подходящ момент за продажба на вашия имот или е по-добре да изчакате за да получите по-изгодни предложения.

Запознат е със законовите изисквания

Всяка имотна сделка е съпътствана от подготовка на множество документи и задълбочени проучвания, с цел предпазване от порочни практики. Точно поради тази причина е важно да се насочите към брокер, който е запознат с всички закони и способен да отговори на всяко ваше запитване. Ако това не е така, то ще трябва да се обърнете допълнително и към помощ от юрист.

Имоти Премиер се гордее със своя ерудиран екип от брокери, с професионална насоченост и задълбочени юридически познания, които им помагат в подготовката на необходимата документация за имотна сделка. Тяхната задача е да ви съдействат изцяло през целия процес и да се заемат с подготовката на необходимите документи за покупко-продажба на вашето ново собствено жилище.

Довереният брокер работи за стабилна агенция

Довереният брокер работи за стабилна агенция

Как да познаете отлично обучения брокер? Вижте къде работи. Всяка агенция за недвижими имоти, разполагаща със стабилни позиции на пазара се стреми да сформира най-добрия екип от професионалисти, с необходимия хъс и желание за развитие. Те не толерират слабо подготвените кадри, тъй като те развалят цялостната репутация на агенцията. За това, ако си търсите доверен брокер за успешна имотна сделка, то насочете се към добра агенция.

Имоти Премиер е на имотния пазар от 8 години, като основната ни мисия е да предоставим най-доброто обслужване за своите клиенти и да се погрижим да удовлетворим всяко тяхно желание и нужда. Нашият екип се състои от професионални брокери-специалисти, с богат опит и индивидуален подход, които са тук за да бъдат ваш доверен партньор във всяка имотна сделка. Можете да се обърнете към тях за съдействие по всяко време.