Обратно към публикации За купувачи

Широкоформатен Гранитогрес – идеалният избор за подова настилка във Вашия нов апартамент

06.05.2023 Imotipremier
Широкоформатен Гранитогрес – идеалният избор за подова настилка във Вашия нов апартамент - ИМОТИ ПРЕМИЕР – Агенция за недвижими имоти

В тази статия ще разберете защо гранитогреса е отлично решение за подовите настилки във Вашия нов апартамент, както и какви са предимствата на широкоформатния гранитогрес при покупка на апартмаент.

Статията е вдъхновена от богатия опит на нашите брокери на недвижими имоти в град Варна и София.

При покупка на нов апартамент е важно да се вземат предвид множество фактори, като един от най-важните е изборът на подова настилка. След малко ще Ви запознаем с предимствата на гранитогреса като подова настилка, ще Ви предложим съвети за избор на правилния вид гранитогрес и ще Ви представим една красива и модерна разновидност – широкоформатния гранитогрес.

 Гранитогресът е вид керамична настилка, която се отличава с висока здравина, издръжливост и отлични естетически качества. В следващите параграфи ще разгледаме подробно предимствата му и как той може да се адаптира към всякакви интериорни стилове.

Предимства на гранитогреса:

 1. Издръжливост и здравина: Гранитогресът е изключително здрав и издръжлив материал, който устоява на механични въздействия, натиск и износване. Това го прави идеален за подове в жилища с високо натоварване, като коридори, кухни и детски стаи.
 2. Устойчивост на влага и химикали: Гранитогресът е непроницаем за вода и устойчив на химикали, което го прави подходящ за мокри помещения като бани и кухни, както и за открити тераси и балкони.
 3. Лесен за почистване и поддръжка: Гранитогресът е много лесен за почистване и изисква минимална поддръжка. Може да се почиства с просто вода и мека кърпа, без да се налага използването на агресивни препарати.
 4. Богат избор на дизайни и цветове: Гранитогресът се предлага в широка гама от дизайни, текстури и цветове, които могат да се адаптират към всякакви интериорни стилове. Това ви позволява да изберете подходящата настилка, която да съответства на визията и декора на вашето жилище.
 5. Екологичност: Гранитогресът е произведен от природни материали и не съдържа вредни химикали, което го прави екологично чист продукт, благоприятен за околната среда и здравето на обитателите на апартамента.
 6. Отопление: Гранитогресът е подходящ за използване с подово отопление, тъй като има добра топлопроводимост и равномерно разпределение на топлината.
Използване на широкоформатен гранитогрес от AVE Ceramica за модерен офис - Имоти Премиер

Съвети за избор на гранитогрес:

 1. Размер на плочките: Изберете размер на плочките, който съответства на вашите нужди и предпочитания. По-големите плочки могат да създадат чист и модерен вид, докато по-малките плочки са подходящи за традиционни и рустик стилове. Обмислете и особеностите на помещението, където ще бъде положен гранитогресът – по-големите плочки могат да накарат малки помещения да изглеждат по-големи, докато по-малките плочки създават уютна атмосфера.
 2. Цветове и текстури: Разгледайте различните цветове и текстури, предлагани от производителите на гранитогрес, за да намерите този, който най-добре съответства на вашите предпочитания и интериорния дизайн на вашето жилище. От смели и ярки цветове до по-непретенциозни и натурални нюанси, гранитогресът предлага много възможности, които да съответстват на всякакъв стил и атмосфера.
 3. Определяне на нужната повърхност: Гранитогресът се предлага в различни видове повърхности, като:
  • Матиран гранитогрес
  • Полиран гранитогрес
  • Структуриран гранитогрес – матираните плочки са подходящи за места с по-голямо движение и изискват по-малко поддръжка, докато полираните плочки са елегантен избор за по-формални помещения. Структурираните плочки са добър вариант за външни приложения или места, където се изисква по-голяма сцепление.
 4. Сертификати и стандарти: Уверете се, че гранитогресът, който избирате, отговаря на международните стандарти и сертификати за качество и безопасност. Това е особено важно при избор на продукти, които ще бъдат изложени на вода, химикали или високо натоварванание, като например бани, кухни или външни помещения. Търсете сертификати като ISO (International Organization for Standardization) или CE (Conformité Européene), които гарантират спазването на определени стандарти за качество, безопасност и устойчивост.
 5. Антислип свойства: Особено важно при избор на гранитогрес за подови настилки е да обръщате внимание на антислип свойствата на плочките. Това е особено актуално за мокри помещения като бани, където вероятността от подхлъзване е по-голяма. Плочките с повишена сцепление ще осигурят безопасност и увереност при ходене.
 6. Търсете гранитогрес с ниска водопоглъщаемост: Гранитогрес с ниска водопоглъщаемост е по-устойчив на проникването на вода и петна, което го прави идеален за използване във влажни и мокри помещения. Това също може да намали вероятността от развитие на плесен и бактерии, което е особено важно за хигиената на дома.
 7. Сравнение на цени и качество: Гранитогресът се предлага в широк диапазон от цени, което позволява да намерите подходящ продукт за вашия бюджет. Въпреки това, не правете компромис с качеството на материала в полза на по-ниска цена. Инвестирайте в добро качество гранитогрес, за да се насладите на дълготрайна и устойчива настилка.
 8. Професионален монтаж: За да осигурите оптимален резултат от вашата инвестиция в гранитогрес, настоятелно се препоръчва да наемете професионален монтажник за пода. Това ще гарантира правилното поставяне на плочките, което ще допринесе за тяхната дълготрайност и естетичен вид.
 9. Устойчивост на мраз: Ако избирате гранитогрес за външни приложения, обръщайте внимание на устойчивостта му на мраз. Това е важно, особено в райони със сурови климатични условия, където температурите могат да падат значително през зимата. Гранитогрес, който е устойчив на мраз, ще предотврати повреда и ще осигури дълготрайна и здрава настилка.
 10. Екологичност и устойчивост: При избор на гранитогрес, обмислете опциите за екологично устойчиви продукти. Някои производители предлагат гранитогрес, произведен от рециклирани материали или с намалено въздействие върху околната среда. Това може да бъде добър начин да съчетаете красотата и функционалността на гранитогреса с вашите стремежи към опазване на околната среда.
 11. Поддръжка и грижа: Важен фактор при избора на гранитогрес е разбирането на необходимата поддръжка и грижа за продукта. Изберете гранитогрес, който е лесен за поддръжка и чистене, особено ако ще бъде използван в места с по-голямо движение или влажност. Проучете препоръките на производителя за подходящи почистващи препарати и методи на поддръжка.
 12. Гаранция и поддръжка от производителя: Проверете дали гранитогресът, който избирате, се предлага с гаранция и поддръжка от производителя. Това може да ви предостави допълнителна увереност и сигурност при инвестицията в продукта.

Имайте предвид тези предвид тези съвети, с тях ще можете да направите информиран и осмислен избор при покупката на гранитогрес. Това ще ви помогне да намерите подходящите плочки, които ще съчетаят качество, естетика и функционалност, и ще създадат уютна и красива настилка за вашия дом или офис.

Широкоформатният гранитогрес от AVE Ceramica:

AVE Ceramica са наши партньори, с богатия си избор от обзавеждане и материали за баня, те помагат на част от нашите клиенти да завършат новите си домове с най-модерни и луксозни материали.  Там можем да намерим изключително качествен широкоформатен гранитогрес, който предлага следните характеристики:

Широкоформатен гранитогрес в дрешник. - Колекция Широкоформатен гранитогрес от АВЕ Керамика във Варна и София - избор на апартамент от Имоти Премиер
 1. Големи размери: Широкоформатният гранитогрес се характеризира с големи размери на плочките, което допринася за постигане на елегантен и стилен вид на пода. Това също така намалява броя на фугите, което прави пода по-лесен за почистване и поддръжка.
 2. Висока прецизност: Широкоформатният гранитогрес се произвежда с изключителна прецизност, което осигурява перфектно съчетаване на плочките и естетичен завършек на пода.
 3. Иновативни дизайни: широкоформатния гранитогрес предоставя възможност за изпълнение на иновативни и модерни дизайни, които създават уникален и стилен интериор. Възможности за персонализация: С широкоформатния гранитогрес можете да създадете уникална настилка, която да отразява вашите предпочитания и да се впише във вашия интериорен стил.
 4. Екологичност и устойчивост: Широкоформатният гранитогрес предлаган от нашите партньори е произведен съобразно най-високите екологични стандарти, което го прави безопасен за околната среда и здравето на обитателите на апартамента.

Изборът на гранитогрес като подова настилка за вашето ново жилище е инвестиция в качество, издръжливост и стил. Не пропускайте да разгледате широкоформатния гранитогрес от AVE Ceramica, който ще допринесе за създаването на уютна и елегантна атмосфера в дома ви.

Когато сте готови да инвестирате в недвижим имот, избора на правилния брокер е от съществено значение. Деян Митев от Имоти Премиер е опитен и професионален брокер на недвижими имоти, който може да ви предостави ценни съвети и насоки при покупка на апартамент, къща или друг вид имот.

Деян Митев от Имоти Премиер е тук, за да ви помогне с всички ваши нужди и да ви насочи към правилния избор за вашето ново жилище. Не се колебайте да потърсите нашия брокер на месеца на 0879 59 00 73 или на mitev@imotipremier.com, за да получите професионална консултация и подкрепа при избора на подходящ гранитогрес и други аспекти на покупката на недвижим имот.

Напиши отзив за Широкоформатен Гранитогрес – идеалният избор за подова настилка във Вашия нов апартамент

 • ( от 1 до 5 )
 • Това поле е за целите на валидирането и трябва да останат непроменени.
 • Избрани имоти

  Продава
  Код: 353134
  € 189 000
  126 м2 3-стаен
  Варна, Траката
  Продава
  Код: 352267
  € 1 500 000
  750 м2 Хотел
  Варна, област, к.к.Св. Константин
  Продава
  Код: 337018
  € 449 990
  600 м2 Къща
  Варна, м-т Св. Никола
  Продава
  Код: 333650
  € 19 990
  600 м2 Парцел
  Варна, м-т Боровец
  Продава
  Код: 333480
  € 110 000
  100 м2 Къща
  Добрич, област, с.Кранево

  Още топ имоти

  Продава
  Код: 353134
  € 189 000
  126 м2 3-стаен
  Варна, Траката
  Продава
  Код: 352267
  € 1 500 000
  750 м2 Хотел
  Варна, област, к.к.Св. Константин
  Продава
  Код: 351328
  € 160 000
  75 м2 3-стаен
  Варна
  Продава
  Код: 350628
  € 76 000
  56 м2 2-стаен
  Варна, Възраждане 3
  Продава
  Код: 350627
  € 78 000
  56 м2 2-стаен
  Варна, Възраждане 3
  Продава
  Код: 341909
  € 106 000
  Магазин
  Варна, ЛК Тракия
  Продава
  Код: 350496
  € 39 990
  588 м2 Парцел
  Варна, Владиславово
  Продава
  Код: 347584
  € 230 000
  224 м2 4-стаен
  Бриз, Варна
  Продава
  Код: 350203
  € 57 000
  57 м2 2-стаен
  Варна, м-т Пчелина
  Продава
  Код: 348790
  € 48 000
  24 м2 1-стаен
  Варна, Спортна зала
  Продава
  Код: 349597
  € 68 500
  40 м2 1-стаен
  Варна, Траката
  Продава
  Код: 349242
  € 67 000
  55 м2 2-стаен
  Варна, м-т Пчелина
  Продава
  Код: 349225
  € 72 500
  47 м2 2-стаен
  Варна, Младост
  Продава
  Код: 348245
  € 134 990
  100 м2 3-стаен
  Варна, Победа
  Продава
  Код: 347760
  € 175 000
  118 м2 3-стаен
  Бриз, Варна
  Продава
  Код: 346790
  € 24 990
  0 м2 Парцел
  Варна, област, с.Генерал-Кантарджиево
  Продава
  Код: 347380
  € 71 990
  74 м2 2-стаен
  Варна, Владиславово
  Продава
  Код: 345586
  € 214 000
  87 м2 3-стаен
  Варна, Окръжна болница
  Продава
  Код: 345577
  € 280 000
  149 м2 4-стаен
  Бриз, Варна
  Продава
  Код: 345164
  € 176 660
  118 м2 3-стаен
  Варна, Център
  Продава
  Код: 345160
  € 215 320
  144 м2 3-стаен
  Варна, Център
  Продава
  Код: 345159
  € 167 680
  104 м2 3-стаен
  Варна, Център
  Продава
  Код: 345158
  € 125 950
  85 м2 2-стаен
  Варна, Център
  Продава
  Код: 342286
  € 63 000
  50 м2 2-стаен
  Варна, област, к.к.Св. Константин
  Продава
  Код: 341708
  € 110 000
  60 м2 2-стаен
  Варна
  Продава
  Код: 340743
  € 105 900
  130 м2 Къща
  Варна, област, с.Здравец
  Продава
  Код: 340187
  € 32 990
  56 м2 2-стаен
  гр.Каварна, Добрич, област
  Продава
  Код: 340102
  € 73 000
  115 м2 Къща
  гр.Каварна, Добрич, област
  Продава
  Код: 339925
  € 114 900
  103 м2 3-стаен
  Варна, Левски
  Продава
  Код: 339079
  € 75 900
  90 м2 2-стаен
  Варна, Цветен
  Продава
  Код: 338094
  € 98 880
  78 м2 3-стаен
  Варна, Кайсиева градина
  Продава
  Код: 337018
  € 449 990
  600 м2 Къща
  Варна, м-т Св. Никола
  Продава
  Код: 337585
  € 210 000
  140 м2 3-стаен
  Варна, Траката
  Продава
  Код: 337038
  € 347 000
  210 м2 Многостаен
  Варна, Чайка
  Продава
  Код: 333650
  € 19 990
  600 м2 Парцел
  Варна, м-т Боровец
  Продава
  Код: 333480
  € 110 000
  100 м2 Къща
  Добрич, област, с.Кранево
  Продава
  Код: 330669
  € 99 900
  70 м2 Офис
  Варна, Идеален център
  Продава
  Код: 303014
  € 111 900
  86 м2 4-стаен
  Варна, Левски
  Обади се