Обратно към публикации За купувачи

Широкоформатен Гранитогрес – идеалният избор за подова настилка във Вашия нов апартамент

06.05.2023 webfa
Широкоформатен Гранитогрес – идеалният избор за подова настилка във Вашия нов апартамент - ИМОТИ ПРЕМИЕР – Агенция за недвижими имоти

В тази статия ще разберете защо гранитогреса е отлично решение за подовите настилки във Вашия нов апартамент, както и какви са предимствата на широкоформатния гранитогрес при покупка на апартмаент.

Статията е вдъхновена от богатия опит на нашите брокери на недвижими имоти в град Варна и София.

При покупка на нов апартамент е важно да се вземат предвид множество фактори, като един от най-важните е изборът на подова настилка. След малко ще Ви запознаем с предимствата на гранитогреса като подова настилка, ще Ви предложим съвети за избор на правилния вид гранитогрес и ще Ви представим една красива и модерна разновидност – широкоформатния гранитогрес.

 Гранитогресът е вид керамична настилка, която се отличава с висока здравина, издръжливост и отлични естетически качества. В следващите параграфи ще разгледаме подробно предимствата му и как той може да се адаптира към всякакви интериорни стилове.

Предимства на гранитогреса:

 1. Издръжливост и здравина: Гранитогресът е изключително здрав и издръжлив материал, който устоява на механични въздействия, натиск и износване. Това го прави идеален за подове в жилища с високо натоварване, като коридори, кухни и детски стаи.
 2. Устойчивост на влага и химикали: Гранитогресът е непроницаем за вода и устойчив на химикали, което го прави подходящ за мокри помещения като бани и кухни, както и за открити тераси и балкони.
 3. Лесен за почистване и поддръжка: Гранитогресът е много лесен за почистване и изисква минимална поддръжка. Може да се почиства с просто вода и мека кърпа, без да се налага използването на агресивни препарати.
 4. Богат избор на дизайни и цветове: Гранитогресът се предлага в широка гама от дизайни, текстури и цветове, които могат да се адаптират към всякакви интериорни стилове. Това ви позволява да изберете подходящата настилка, която да съответства на визията и декора на вашето жилище.
 5. Екологичност: Гранитогресът е произведен от природни материали и не съдържа вредни химикали, което го прави екологично чист продукт, благоприятен за околната среда и здравето на обитателите на апартамента.
 6. Отопление: Гранитогресът е подходящ за използване с подово отопление, тъй като има добра топлопроводимост и равномерно разпределение на топлината.
Използване на широкоформатен гранитогрес от AVE Ceramica за модерен офис - Имоти Премиер

Съвети за избор на гранитогрес:

 1. Размер на плочките: Изберете размер на плочките, който съответства на вашите нужди и предпочитания. По-големите плочки могат да създадат чист и модерен вид, докато по-малките плочки са подходящи за традиционни и рустик стилове. Обмислете и особеностите на помещението, където ще бъде положен гранитогресът – по-големите плочки могат да накарат малки помещения да изглеждат по-големи, докато по-малките плочки създават уютна атмосфера.
 2. Цветове и текстури: Разгледайте различните цветове и текстури, предлагани от производителите на гранитогрес, за да намерите този, който най-добре съответства на вашите предпочитания и интериорния дизайн на вашето жилище. От смели и ярки цветове до по-непретенциозни и натурални нюанси, гранитогресът предлага много възможности, които да съответстват на всякакъв стил и атмосфера.
 3. Определяне на нужната повърхност: Гранитогресът се предлага в различни видове повърхности, като:
  • Матиран гранитогрес
  • Полиран гранитогрес
  • Структуриран гранитогрес – матираните плочки са подходящи за места с по-голямо движение и изискват по-малко поддръжка, докато полираните плочки са елегантен избор за по-формални помещения. Структурираните плочки са добър вариант за външни приложения или места, където се изисква по-голяма сцепление.
 4. Сертификати и стандарти: Уверете се, че гранитогресът, който избирате, отговаря на международните стандарти и сертификати за качество и безопасност. Това е особено важно при избор на продукти, които ще бъдат изложени на вода, химикали или високо натоварванание, като например бани, кухни или външни помещения. Търсете сертификати като ISO (International Organization for Standardization) или CE (Conformité Européene), които гарантират спазването на определени стандарти за качество, безопасност и устойчивост.
 5. Антислип свойства: Особено важно при избор на гранитогрес за подови настилки е да обръщате внимание на антислип свойствата на плочките. Това е особено актуално за мокри помещения като бани, където вероятността от подхлъзване е по-голяма. Плочките с повишена сцепление ще осигурят безопасност и увереност при ходене.
 6. Търсете гранитогрес с ниска водопоглъщаемост: Гранитогрес с ниска водопоглъщаемост е по-устойчив на проникването на вода и петна, което го прави идеален за използване във влажни и мокри помещения. Това също може да намали вероятността от развитие на плесен и бактерии, което е особено важно за хигиената на дома.
 7. Сравнение на цени и качество: Гранитогресът се предлага в широк диапазон от цени, което позволява да намерите подходящ продукт за вашия бюджет. Въпреки това, не правете компромис с качеството на материала в полза на по-ниска цена. Инвестирайте в добро качество гранитогрес, за да се насладите на дълготрайна и устойчива настилка.
 8. Професионален монтаж: За да осигурите оптимален резултат от вашата инвестиция в гранитогрес, настоятелно се препоръчва да наемете професионален монтажник за пода. Това ще гарантира правилното поставяне на плочките, което ще допринесе за тяхната дълготрайност и естетичен вид.
 9. Устойчивост на мраз: Ако избирате гранитогрес за външни приложения, обръщайте внимание на устойчивостта му на мраз. Това е важно, особено в райони със сурови климатични условия, където температурите могат да падат значително през зимата. Гранитогрес, който е устойчив на мраз, ще предотврати повреда и ще осигури дълготрайна и здрава настилка.
 10. Екологичност и устойчивост: При избор на гранитогрес, обмислете опциите за екологично устойчиви продукти. Някои производители предлагат гранитогрес, произведен от рециклирани материали или с намалено въздействие върху околната среда. Това може да бъде добър начин да съчетаете красотата и функционалността на гранитогреса с вашите стремежи към опазване на околната среда.
 11. Поддръжка и грижа: Важен фактор при избора на гранитогрес е разбирането на необходимата поддръжка и грижа за продукта. Изберете гранитогрес, който е лесен за поддръжка и чистене, особено ако ще бъде използван в места с по-голямо движение или влажност. Проучете препоръките на производителя за подходящи почистващи препарати и методи на поддръжка.
 12. Гаранция и поддръжка от производителя: Проверете дали гранитогресът, който избирате, се предлага с гаранция и поддръжка от производителя. Това може да ви предостави допълнителна увереност и сигурност при инвестицията в продукта.

Имайте предвид тези предвид тези съвети, с тях ще можете да направите информиран и осмислен избор при покупката на гранитогрес. Това ще ви помогне да намерите подходящите плочки, които ще съчетаят качество, естетика и функционалност, и ще създадат уютна и красива настилка за вашия дом или офис.

Широкоформатният гранитогрес от AVE Ceramica:

AVE Ceramica са наши партньори, с богатия си избор от обзавеждане и материали за баня, те помагат на част от нашите клиенти да завършат новите си домове с най-модерни и луксозни материали.  Там можем да намерим изключително качествен широкоформатен гранитогрес, който предлага следните характеристики:

Широкоформатен гранитогрес в дрешник. - Колекция Широкоформатен гранитогрес от АВЕ Керамика във Варна и София - избор на апартамент от Имоти Премиер
 1. Големи размери: Широкоформатният гранитогрес се характеризира с големи размери на плочките, което допринася за постигане на елегантен и стилен вид на пода. Това също така намалява броя на фугите, което прави пода по-лесен за почистване и поддръжка.
 2. Висока прецизност: Широкоформатният гранитогрес се произвежда с изключителна прецизност, което осигурява перфектно съчетаване на плочките и естетичен завършек на пода.
 3. Иновативни дизайни: широкоформатния гранитогрес предоставя възможност за изпълнение на иновативни и модерни дизайни, които създават уникален и стилен интериор. Възможности за персонализация: С широкоформатния гранитогрес можете да създадете уникална настилка, която да отразява вашите предпочитания и да се впише във вашия интериорен стил.
 4. Екологичност и устойчивост: Широкоформатният гранитогрес предлаган от нашите партньори е произведен съобразно най-високите екологични стандарти, което го прави безопасен за околната среда и здравето на обитателите на апартамента.

Изборът на гранитогрес като подова настилка за вашето ново жилище е инвестиция в качество, издръжливост и стил. Не пропускайте да разгледате широкоформатния гранитогрес от AVE Ceramica, който ще допринесе за създаването на уютна и елегантна атмосфера в дома ви.

Когато сте готови да инвестирате в недвижим имот, избора на правилния брокер е от съществено значение. Веселин Георгиев от Имоти Премиер е опитен и професионален брокер на недвижими имоти, който може да ви предостави ценни съвети и насоки при покупка на апартамент, къща или друг вид имот.

Работейки с Веселин Георгиев, можете да разчитате на следните предимства:

 1. Подбор на подходящите имоти: Веселин ще анализира вашите нужди и предпочитания и ще ви предложи най-подходящите имоти, които отговарят на вашите изисквания и бюджет.
 2. Ценни съвети: Веселин има богат опит в областта на недвижимите имоти и може да ви предостави ценни съвети по всякакви аспекти, свързани с покупката, като например избор на подходящ гранитогрес или друга подова настилна, която да допълни интериора на вашия нов дом.
 3. Преговори и сделки: Веселин ще ви помогне да преговаряте и да постигнете най-добрата цена и условия за покупката на вашия имот.
 4. Юридическа подкрепа: Нашият брокер се погрижи за всички юридически аспекти на сделката, като проверка на документите и сключване на договори, за да гарантира вашата сигурност и спокойствие. Не изпускайте възможността да работите с един от най-добрите брокери на недвижими имоти за град Варна и град София. Свържете се с Веселин Георгиев на 0879 59 00 18 или по имейл на georgiev@imotipremier.com, за да започнете процеса на намиране на вашето идеално жилище. Веселин ще ви помогне да направите най-добрия избор – от намирането на перфектния имот до избора на модерен, стилен и качествен гранитогрес, който да създаде уют и атмосфера във вашия нов дом.
 5. Подкрепа след продажбата: Веселин Георгиев е ангажиран с предоставянето на обслужване след продажбата и ще бъде на ваше разположение, ако имате въпроси или се нуждаете от допълнителни съвети след покупката на имота.
 6. Богат опит и местни познания: Веселин има дългогодишен опит в областта на недвижимите имоти и разполага с обширни познания за пазара в град Варна и град София. Това го прави отличен източник на информация и съвети за инвестиции в недвижими имоти.
 7. Личен и индивидуален подход: Веселин Георгиев предлага личен и индивидуален подход към всеки клиент, като гарантира, че вашите интереси и нужди винаги са на първо място. Реализираните сделки, в които е участвал са много, а опита, който е натрупал е безценен!

Независимо дали търсите апартамент за семейството си, къща за отдих или инвестиционна възможност, Веселин Георгиев от Имоти Премиер е тук, за да ви предложи най-добрите услуги и да ви помогне да направите правилния избор. Не се колебайте да се свържете с него днес и да се възползвате от неговия опит и професионализъм.

С нашите съвети и помощ при избора на гранитогрес, подова настилка или други много по-ключови фактори, Вашият нов дом ще се превърне в място, където можете да се насладите на комфорт, красота и дълготрайна функционалност. Нека Веселин от Имоти Премиер да бъде вашият пътеводител и съветник в света на недвижимите имоти, и да ви осигури мир и увереност в процеса на покупка.

Постарахме се максимално да подготвим изчерпателна страница за избора на гранитогрес, като важна част от покупката на ново жилище. Широкоформатния гранитогрес е отличен избор при покупката на нов дом или офис, за повече въпроси, можете да се свържете с Веселин Георгиев на тел.: 0879 59 00 18.

Често задавани въпроси във връзка с избора на гранитогрес и подова настилка в нов жилище:

Какво представлява гранитогресът и какво го прави подходящ материал за подова настилка?

Гранитогресът е вид керамична плочка, произведена от смес от глина и минерали. Той е изключително здрав, износоустойчив и водоустойчив, което го прави идеален избор за подова настилка в различни помещения.

Какъв е различият между глазиран и неглазиран гранитогрес?

Глазиран гранитогрес е покрит със защитно глазурно покритие, което го прави по-устойчив на петна и драскотини, докато неглазираният гранитогрес няма такова покритие и е по-природосъобразен на вид.

Как да избера подходящия размер на гранитогресните плочки за моя дом?

Изборът на размера на плочките зависи от вашите лични предпочитания и размера на помещението. По-големите плочки могат да създадат по-модерен вид, докато по-малките са подходящи за традиционни и рустик стилове.

Какъв вид гранитогрес е най-подходящ за влажни помещения, като баня и кухня?

За влажни помещения е препоръчително да избирате гранитогрес с повишена водоустойчивост и по-ниска степен на хлъзгавина, за да се гарантира безопасност и дълготрайност.

Мога ли да използвам гранитогрес на открито?

Да, може да използвате гранитогрес на открито, но е важно да изберете плочки, които са проектирани специално за външни условия и имат висока устойчивост на замръзване и UV лъчи.

Как да поддържам гранитогресовата подова настилка?

Гранитогресът е лесен за поддръжка. Можете да го почиствате с мека метла или подходящ прахосмукач, а при по-твърди петна или замърсявания използвайте мека кърпа и топла вода с малко препарат за почистване на керамични плочки.

Каква е разликата между гранитогрес и стандартни керамични плочки?

Главната разлика между гранитогрес и стандартните керамични плочки е в състава и производствения процес. Гранитогресът е по-твърд, здрав и износоустойчив от стандартните керамични плочки, което го прави идеален за подова настилка.

Иван Петров
Варна

„Избрахме гранитогрес за пода на нашия нов апартамент, и резултатът е страхотен. Имоти Премиер и Веселин Георгиев ни помогнаха да направим най-добрия избор.“

Мария Иванова, София:

„Избрахме гранитогрес за пода на нашия нов апартамент, и резултатът е страхотен. Имоти Премиер и Веселин Георгиев ни помогнаха да направим най-добрия избор.“

Георги Тодоров, Варна

Имоти Премиер и Веселин Георгиев ми помогнаха да избера най-добрата подова настилка за моя нов бизнес обект. Гранитогресът, който избрахме, е изключително издръжлив и стилен.“

Десислава Стоянова, София/h3>

„След като се консултирахме с Веселин Георгиев, избрахме гранитогрес за нашето ново жилище, и сме много доволни от избора си. Лесен е за почистване и изглежда страхотно.“

Александър Михайлов, Варна

„Веселин Георгиев ни предостави много ценни съвети относно избора на гранитогрес за нашия нов дом. Заедно избрахме страхотен модел, който допълва интериора на жилището.“

Милена Димитрова, София

„Обръщането към Имоти Премиер и Веселин Георгиев беше най-доброто решение при избора на подова настилка за нашия апартамент. Имаше голямо разнообразие от гранитогрес и те ни помогнаха да намерим най-подходящия за нашите нужди.“

Радослав Петров, Варна

„Благодарение на професионалния подход на Веселин Георгиев и Имоти Премиер, успяхме да изберем перфектния гранитогрес за нашата нова къща. Той е издръжлив, стилен и добавя уникален характер на нашия дом.“

Тези отзиви и често задавани въпроси подчертават полезността и важността от правилното информиране при избора на гранитогрес и подова настилка. Веселин Георгиев от Имоти Премиер е тук, за да ви помогне с всички ваши нужди и да ви насочи към правилния избор за вашето ново жилище. Не се колебайте да го потърсите на 0879 59 00 18 или на georgiev@imotipremier.com, за да получите професионална консултация и подкрепа при избора на подходящ гранитогрес и други аспекти на покупката на недвижим имот.