Обратно към публикации Полезно

Как можем да увеличим стойността на имота си преди продажба

17.10.2022 support
Как можем да увеличим стойността на имота си преди продажба - ИМОТИ ПРЕМИЕР – Агенция за недвижими имоти

Основна цел на много продавачи на недвижим имот е да го продадат максимално изгодно за тях с по-висока стойност. За това, ако ви предстои скорошна продажба на жилище, то следващите редове ще ви бъдат от полза. В тази статия ще ви дадем съвети как да направите имота си по-желан и атрактивен за купувачите, както и да увеличите неговата стойност.

Започнете с определянето на реална цена

Важно е да дадете правилна оценка на имота си, според актуалната пазарна ситуация в момента на продажбата. Точно това е и ключът към успешната продажба. Не рядко, водени от емоциите си, продавачите завишават цената на имота си, без покритие, което отблъсква потенциалните купувачи.

Трябва да знаете, че колкото повече време се задържа обявата с имота ви, толкова по-отрицателни последици има това. Тя започва да провокира грешни изводи в купувачите, че нещо не е наред и те започват да я отбягват. За да избегнете риск от препубликуване на обявата и подбиване на цената много под пазарната е добре да започнете от самото начало с определянето на реална оценка на имота.

Инвестиране в подобрения, обзавеждане

Най-добрият съвет е да се консултирате предварително с брокер, който да направи подробна оценка на имотния пазар в момента и да ви даде актуална цена, на която жилището би се продало. Добрият брокер може и да ви посъветва да изчакате с продажбата, тъй като моментът не е подходящ и в бъдеще ще се открият повече възможности, които да ви донесат по-изгодна сделка. За това е важно и да изберете доверен брокер, който на първо място ще постави вашите интереси.

Запомнете, че покупката на имот е дългосрочна инвестиция, която изисква сериозно премисляне и взимане на отговорно решение. За това се опитайте да разберете купувачите и им предложете добра сделка, която да спечели тяхното внимание.

Помислете за инвестиране в подобрения

За да увеличите стойността на имота си е добре да го въведете в ред. Липсата на изолация и качествена дограма значително подбиват цените на жилищата, за това помислете за малка инвестиция в подобряване на условията за живот.

Разбира се, преди да предприемете какъвто и да било разход за имота е добре да премислите дали той си заслужава. Да, промените определено ще вдъхнат нов живот в жилището и ще го направят по-атрактивно за купувачите, но това не означава че ще успеете изцяло да възвърнете инвестицията си.

За това инвестирайте умно и умерено в имота, предназначен за продажба, като се постарайте да го направите по-уютен, но същевременно с това не инвестирате прекалено много средства, които да останат без възвръщаемост. Много от купувачите ще им хареса да се нанесат в жилище, което е с добра подова настилка, хубаво обзаведено и прясно пребоядисано и освежено. Понякога с малко можете да увеличите доста стойността на имота си.

модерни и стилни решения с минималистичен дизайн

Помислете за обзавеждане

Много продавачи решават да обзаведат имотите си в продажба, с цел да вдигнат тяхната стойност. Това работи, но трябва да знаете, че си има и тънкости. Важно е да се съобразите с вкуса на потенциалните купувачи, което си е доста предизвикателно. За това и нашият съвет, ако сте се решили да обзавеждате е да залагате на модерни и стилни решения с минималистичен дизайн, които да покрият нуждите на повечето хора.

Постарайте се също така да предвидите оставянето на свободни пространства за допълнително обзавеждане от потенциалните купувачи при нужда.

Почистете имота си

Наглед елементарна стъпка, която обаче често бива пренебрегната в практиката. Подреждането и почистването на имота в продажба може да повлияе доста над представителността му и да го направи доста атрактивен за купувачите, което да увеличи и неговата стойност. За това се постарайте да изхвърлите всички ненужни и стари вещи, трупани през годините, да освежите мебелите (ако има такива), както и подовите настилки, да почистите стаите (в частност и санитарните помещения) и да проветрите цялостно.

Добре поддържаните жилища, дори и тези нуждаещи се от известен ремонт винаги ще направят хубаво впечатление на потенциалните си ползватели. Както и друг път сме споменавали, купувачите се водят, както от рационални решения, така и от емоциите си. За това и проявата на старание от ваша страна няма как да остане недооценена.

Атрактивното представяне на имота

Не забравяйте за атрактивните снимки

Първото представяне на вашия имот пред потенциалните купувачи е чрез снимките в обявата. За това е от изключително важно значение да направите хубави и ясни снимки, които дават точна представа за качествата на имота, големината на стаите и изложенията. Важно е снимките да бъдат с отлична осветеност, както и да са подробни. Не пропускайте да снимате и терасата, дворното пространство, гаража, мазата, тавана или килера, ако вашия имот разполага с такива. Добра идея е и да включите видео.

Колкото повече снимки има имота, толкова повече ще провокирате интереса от страна на купувачите. Освен снимките, не забравяйте и за информацията. Важно е грамотно и подробно да представите имота си, включвайки всички негови предимства – локация, разположение, изложение, квадратура, удобства и т.н.

Не ви се ангажира с всичко това? Имоти Премиер може да го направи вместо вас и да ви помогне в подготовката и атрактивното представяне на вашия имот, така че да увеличим максимално неговата стойност. За нас е важно да покрием всички изисквания на своите клиенти и да бъдем техен доверен партньор във всяка имотна сделка. Обадете ни се!

Мислите ли за покупка или продажба на имот? Нашият БРОКЕР НА МЕСЕЦА - Сергий Лебедев е на ваше разположение: lebedev@imotipremier.com

【 Попитайте сега: 0877 560 036