Обратно към публикации Полезно

Добра идея ли е все още да инвестирам в недвижим имот

31.08.2022 support
Добра идея ли е все още да инвестирам в недвижим имот - ИМОТИ ПРЕМИЕР – Агенция за недвижими имоти

В момента недвижимите имоти предоставят чудесни възможности за инвестиране. Чрез тях можете да си гарантирате постоянен пасивен доход, който да се превърне в дългосрочна инвестиция, тъй като стойността на имотите има тенденцията да се увеличава във времето. Инвестирането в недвижим имот обаче не е леко начинание, тъй като изисква залагането на крупна парична сума предварително. Самата покупка на апартамент, цяла сграда или парцел за ново строителство изискват сериозна инвестиция, като тя дори не включва последващите разходи за поддръжка на имота преди той да започне да ви носи някакъв доход.

Главно поради тази причина у нас инвестирането в недвижими имоти бе забравено, особено през последните години, изпълнени с предизвикателства. Тенденцията обаче е на път да се промени и дори вече е започнала, твърдят икономисти, брокери и специалисти, запознати с непрекъснатото движение на пазара за имоти.

С уталожването на пандемията все повече хора започнаха да инвестират парите си в дългосрочни активи, каквито се определят и сградите. Една такава, особено ново строителство е способна да донесе значителни ползи на всеки избрал да инвестира, в сравнение с други методи за дългосрочен доход.

Специалистите в бранша твърдят, че сега е момента да се инвестира в недвижими имоти. Ако обаче искате да пожънете успех трябва да сте наясно с това, което искате. В случай, че целта ви е просто да отдавате малки апартаменти под наем в крайните квартали, то тогава инвестицията ви надали ще се изплати и може би не си заслужава. Но ако си мечтаете за покупка на имоти и изграждане на портфолио с тях, увеличаващо тяхната стойност, то тогава инвестирането определено е за вас.

През 2022 година пазарът на имоти претърпя огромен бум. Търсенето нарасна, а от там и строителството. Голяма част от инвеститорите започнаха да наваксат загубите през отминалите години и да изпълняват проекти в отговор на засиления интерес на купувачите. Това е показателно, че няма по-добро време от настоящето, което да изберете за да инвестирате в недвижим имот. Инвестирайте умно за да ви се върне умножено няколкократно инвестираното.